Снимка BioNTechОптимистича прогноза за борбата с коронавируса направи директорът на BioNTech, чията компания

...
Снимка BioNTechОптимистича прогноза за борбата с коронавируса направи директорът на BioNTech, чията компания
Коментари Харесай

Директорът на BioNTech: В края на лятото животът ни ще се нормализира

Снимка BioNTech

Оптимистича прогноза за битката с коронавируса направи шефът на BioNTech, чията компания изработи една от имунизациите против коронавирус. Професорът по медицина и съосновател на BioNTech Угур Шахин предвижда в изявление за списание " Шпигел ", че в резултат на имунизирането новите случаи на ковид в Германия ще “отбележат забележителен спад в края на май или началото на юни. ”

В същото време той предизвестява, че английската разновидност на вируса B.1.1.7 стартира да се популяризира и в Германия, написа  .

Можем да имаме още веднъж естествен живот в края на лятото

От средата на март първо би трябвало да намалее смъртността измежду в началото имунизираната по-възрастна част от популацията, гласи неговата прогноза. А до края на лятото би трябвало да сме сложили пандемията под надзор, в случай че задоволително хора изберат да се имунизират. Това не значи, че няма да има новозаразени, само че още веднъж " ще можем да водим естествен живот “, споделя Шахин.

Основателят на BioNTech приема, че  може да се наложи след време хората да си слагат и трета доза  от имунизациите против ковид.

На въпрос на “Шпигел ” дали най-късно през идната година ще е належащо слагането на третата доза, Шахин споделя: “Мисля, че да – даже и единствено с цел да се резервира необятната имунизационна отбрана на популацията. ” Може да се реализира имунизация на всеки две години, която е приспособена към разпространяващите се разнообразни разновидности на вируса. “Подобно на грипа. Тогава това може да е новата нормалност за нас. ”

Започват проби за трета доза

В четвъртък BioNTech и техният сътрудник американският колос Pfizer оповестиха ново проучване, което ще тества резултата от слагането на трета доза от тяхната ваксина против ковид. В изследването ще се включат 144 индивида, които ще получат трета доза от препарата сред шест и дванайсет месеца след първите две. Целта на проучването е да обезпечи и повече информация за евентуалното влияние на третата доза върху имунитета против разпространяващите се нови разновидности на вируса.

От администрацията на немския президент оповестиха, че Угур Шахин и неговата брачна половинка Йозлем Тюреджи ще бъдат отличени с Голям кръст за заслуги към Федералната република.

Церемонията ще се организира на 19 март в двореца „ Белвю “ и в нея присъединяване ще вземе и президентът Франк-Валтер Щайнмайер.

" Решителен принос за преодоляване на пандемията "

Двамата учени " съчетават главните медицински проучвания с тяхното практическо приложение ", се споделя в аргументацията.

С създаването и утвърждението на ваксина против Ковид-19 Тюреджи и Шахин са създали „ съдбоносен принос за преодоляване на пандемията “. Церемонията ще бъде първата през тази година за връчване на лична премия от федералния президент, написа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР